China nu va face niciun fel de concesii, după ce SUA a amânat aplicarea taxelor vamale suplimentare (Wilbur Ross)

  • 14 August 2019 19:10
China nu va face niciun fel de concesii, după ce SUA a amânat aplicarea taxelor vamale suplimentare (Wilbur Ross)

Beijingul nu va face concesii în urma deciziei Washingtonului de a amâna impunerea de taxe vamale suplimentare de 10% la anumite bunuri provenite din China, a declarat, miercuri, secretarul american pentru comerț, Wilbur Ross, adăugând că este prea devreme să evalueze stadiul negocierilor comerciale dintre SUA și China, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Deși sunt planificate noi conversații telefonice, nu a fost stabilită o dată pentru o nouă rundă de negocieri față în față, a afirmat Ross, într-un interviu acordat CNBC.

"Până când se anunță ceva oficial, este prematur să vorbim unde se află fiecare parte", a adăugat oficialul american.

Întrebat dacă China și-a luat angajamentul pentru discuții față în față în septembrie, Ross a răspuns: "Nu cred că s-a stabilit o dată".

Administrația Trump va amâna impunerea de taxe vamale suplimentare de 10% la anumite bunuri din China, inclusiv laptopuri și telefoane mobile, a informat marți Biroul pentru Politici Comerciale ale SUA (USTR).

Săptămâna trecută, președintele american Donald Trump a anunțat că va impune de luna viitoare taxe vamale suplimentare de 10% pentru importuri de bunuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari.

Anunțul USTR a fost făcut la câteva minute după ce Ministerul Comerțului din China a informat că vicepremierul Liu He a avut o discuția telefonică cu oficialii SUA din domeniul comerțului.

Alte produse pentru care tarifele vamale suplimentare vor fi amânate până în 15 decembrie sunt "computere, console pentru jocuri video, anumite jucării, monitoare pentru computer, anumite articole de îmbrăcăminte și încălțăminte", a precizat USTR. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău