China își suspendă taxele suplimentare la produsele americane

  • 15 Decembrie 2019 08:30
China își suspendă taxele suplimentare la produsele americane

China a suspendat taxele vamale suplimentare asupra produselor americane - taxe ce urmau să intre în vigoare duminică - după anunțul făcut vineri de Beijing și Washington privind încheierea unui "armistițiu" în războiul lor comercial, informează AFP.

Astfel, China a suspendat intrarea în vigoare a unor taxe de 10% și 5% asupra unor importuri americane și "ea continuă să suspende taxele suplimentare asupra autoturismelor și pieselor detașate fabricate în SUA", a anunțat duminică Ministerul de Finanțe chinez.

Această măsură survine după anularea de către președintele american Donald Trump a noilor taxe anunțate asupra produselor chineze, în cadrul acordului preliminar între cele două țări.

Ministerul chinez al Comerțului a anunțat vineri că a încheiat cu SUA un acord preliminar ce prevede o retragere progresivă a taxelor vamale și protecția drepturilor cu privire la proprietatea intelectuală.

Cele două părți mai trebuie să semneze acest acord, un progres major în confruntarea între cele două cele mai mari economii ale lumii, care durează de 21 de luni.

În afară de taxele vamale deja existente, Trump amenințase să impună duminică o taxă de 15% asupra circa 160 de miliarde de exporturi chineze, printre care electronicele și textilele.

China anunțase la rândul său ca va replica cu o taxă de 25% la autoturismele americane și o taxă de 5% la piesele auto.

Sursa:Agepres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău