China impune taxe vamale de 25% la importuri din SUA în valoare de 16 miliarde de dolari

  • 08 August 2018 17:18
China impune taxe vamale de 25% la importuri din SUA în valoare de 16 miliarde de dolari

Ministerul Comerțului din China a anunțat miercuri că a decis să impună tarife vamale de 25% pentru importurile de bunuri din SUA în valoare de 16 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Tarifele vor intra în vigoare în data de 23 august și vizează 333 produse, printre care țiței, benzină, produse din oțel, mașini, biciclete și echipamente medicale.

Anunțul vine după ce marți reprezentantul american pentru comerț a anunțat că SUA vor aplica de la 23 august taxe vamale de 25% pe un total de 50 de miliarde de produse chinezești. Washingtonul aplică deja taxe vamale în acest cuantum de la 6 iulie pe importuri din China de 34 de miliarde de dolari. De la 23 august vor fi vizate alte produse importate din China în valoare de 16 miliarde de dolari.

"Acesta este o practică extrem de nerezonabilă", a anunțat Ministerul Comerțului din China pe site-ul său.

Administrația Trump acuză Beijingul că "privează companiile americane de capacitatea de a-și exploata licențele", susține ministerul. Aceasta denunță și "intruziunile cibernetice în rețelele de computere comerciale americane pentru a obține un acces neautorizat la informații comerciale importante". 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău