China ia măsuri pentru înăsprirea controlului asupra browserelor mobile

  • 27 Octombrie 2020 10:07
China ia măsuri pentru înăsprirea controlului asupra browserelor mobile

Autoritatea națională chineză pentru securitate cibernetică a anunțat luni că va recurge la o ''rectificare'' a browserelor mobile pentru a soluționa ceea ce consideră a fi îngrijorări sociale legate de ''haosul' informațiilor publicate online, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Regulile de cenzură strictă a internetului în China au fost înăsprite de mai multe ori în ultimii ani. Recent, Autoritatea chineză pentru spațiul cibernetic (CAC) a transmis firmelor care operează browsere de internet mobil că până la 9 noiembrie pot face o ''autoexaminare'' și rectifica problemele.

Acestea includ ''răspândirea de zvonuri, folosirea titlurilor senzaționaliste și publicarea de conținut care încalcă valorile fundamentale ale socialismului'', potrivit unei declarații a Autorității chineze pentru spațiul cibernetic.

''Pentru prima dată, browserele de internet mobil s-au dezvoltat într-o manieră necivilizată... și au devenit un loc de adunare și un amplificator al diseminării haosului 'self-media' '', a menționat CAC, care s-a referit la conturi de social media operate în mod independent, dintre care multe publică știri.

''După rectificare, browserele de internet mobil care încă au probleme deosebite vor fi tratate în strictă concordanță cu legile și regulamentele până când activitățile în cauză vor fi interzise'', a explicat CAC.

Campania se va concentra inițial pe opt dintre cele mai influente browsere mobile din China, printre care cele operate de Huawei, de UCWeb (din cadrul grupului Alibaba) și de Xiaomi.

Legislația introdusă în ultimii ani de China include măsuri de restricționare a canalelor media, măsuri de supraveghere pentru site-urile de știri și campanii pentru retragerea conținutului considerat inacceptabil

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău