China este pregătită să poarte discuții pentru controlul armelor nucleare cu SUA

  • 02 Noiembrie 2023 10:33
China este pregătită să poarte discuții pentru controlul armelor nucleare cu SUA

Autoritățile de la Beijing sunt de acord să poarte discuții pentru controlul armelor nucleare cu Statele Unite săptămâna viitoare, primele după cele avute în perioada administrației Obama, transmite Reuters.

Discuțiile au ca scop evitarea unei curse periculoase a înarmărilor între Statele Unite, China și Rusia, dar nu constituie începutul unor negocierir formale privind limitele armelor nucleare, a raportat Jurnalul.

Un purtător de cuvânt al Departamentului american de Stat nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta din partea Reuters.

Echipele președintelui american Joe Biden și președintelui chinez Xi Jinping au un acord de principiu ca cei doi lideri să se întâlnească la San Francisco în luna noiembrie, deși nu au fost încă puse la punct detalii importante, a declarat marți un înalt oficial al administrației Biden.

O serie de angajamente diplomatice bilaterale din ultimele luni, în mare parte la inițativa SUA, au încercat să salveze legăturile dintre Beijing și Washington care se deteriorau rapid după doborârea de către SUA a unui presupus balon de spionaj chinez deasupra teritoriului american. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,03 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău