China declară că a ajuns la un consens cu ONU în privința eforturilor internaționale de combatere a terorismului

  • 16 Iunie 2019 17:04
China declară că a ajuns la un consens cu ONU în privința eforturilor internaționale de combatere a terorismului

China a anunțat că a ajuns la un consens cu ONU în privința eforturilor internaționale întreprinse în domeniul antiterorismului în urma unei controversate vizite efectuate în China de șeful Biroului ONU pentru Antiterorism.

Corespondentul BBC transmite că Vladimir Voronkov, șeful Biroului ONU pentru Antiterorism, a vizitat regiunea chineză Xinjiang unde, potrivit ONU, peste un milion de etnici Uighuri și alți musulmani sunt ținuți în centre de detenție.

Mai multe țări, printre care SUA și grupuri de promovare a drepturilor omului, au protestat în legătură cu această vizită, argumentând că se sprijină astfel poziția Chinei care susține că detențiile în masă sunt o măsură necesară pentru a combate amenințările teroriste în provincia Xinjiang.

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a solicitat multă vreme accesul nerestricționat în provincia Xinjiang, pentru a ancheta acuzațiile de dispariții și separări forțate însă, până în prezent, autoritățile de la Beijing au refuzat să dea curs acestor solicitări, precizează RADOR.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău