China critică afirmațiile secretarului de stat american și consideră că țin de ''o mentalitate a Războiului Rece''

  • 11 Noiembrie 2019 14:43
China critică afirmațiile secretarului de stat american și consideră că țin de ''o mentalitate a Războiului Rece''

China a denunțat luni ''o mentalitate a Războiului Rece'' în afirmațiile făcute de secretarul de stat american, Mike Pompeo, care a avertizat vineri împotriva Beijingului și a Moscovei cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Într-un discurs rostit la Berlin, Pompeo a acuzat în special China că a adus o ''nouă viziune a autoritarismului''.

În răspuns, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, a denunțat ''atacurile rău intenționate și lipsite de fundament'' ale secretarului de stat american Pompeo, căruia i-a cerut ''să renunțe la prejudecățile ideologice și la mentalitatea depășită a Războiului Rece''.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, aflat vineri la Berlin, a avertizat în legătură cu Rusia, care invadează țări vecine și 'îi omoară pe opozanții politici', dar și cu China, acuzată că oferă o 'nouă viziune a autoritarismului', notează AFP.

''Națiunile libere și occidentale au responsabilitatea de a descuraja țări precum China, Rusia și Iran să ne amenințe poporul'', a declarat Pompeo într-un discurs în capitala germană, în ajunul celebrării a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Statele Unite și aliații lor ar trebui ''să apere ceea ce a fost câștigat atât de greu în 1989'' și ''să conștientizeze că suntem într-o competiție de valori cu națiuni care nu sunt libere'', a adăugat el.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău