China consideră că acuzațiile de spionaj lansate de Berlin sunt 'nefondate'

  • 11 Decembrie 2017 11:54
China consideră că acuzațiile de spionaj lansate de Berlin sunt 'nefondate'

Ministerul de Externe chinez a respins luni acuzațiile Germaniei potrivit cărora Beijingul recrutează potențiali spioni prin intermediul profilelor false de pe rețelele de socializare online, transmite Agerpres.

''Acuzațiile unor organizații importante din Germania sunt absolut nefondate. Sperăm că organizațiile germane respective, în special departamente guvernamentale, pot face și pot spune lucruri mai responsabile și nu acționează în detrimentul relațiilor dintre China și Germania'', a afirmat purtătorul de cuvânt al diplomației chineze, Lu Kang.

Acuzațiile au fost făcute duminică de serviciile de informații interne germane (BfV), care au susținut că agenți chinezi pretind pe rețeaua online LinkedIn că sunt experți ai unor think-tank-uri în speranța că vor intra în contact cu oficiali guvernamentali și alți politicieni germani.

Directorul BfV, Hans-Georg Maassen, a declarat că 10.000 de cetățeni au fost țintele acțiunilor chineze de găsire a unor potențiale surse de informații pe rețele de socializare online precum LinkedIn.

Printre profilurile false de pe LinkedIn folosite de agenți chinezi se află cel al lui 'Rachel Li', identificată drept 'recrutor' la 'RiseHR', și 'Alex Li, manager de proiecte la Centrul pentru studii de dezvoltare sino-europene'.

Acest nou incident reflectă îngrijorarea în creștere în cercurile de informații europene și americane cu privire la activitățile clandestine ale Chinei și survine avertismentelor lansate de CIA privind tentativele Beijingului de a recruta cetățeni americani ca agenți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău