China califică drept "barbare" sancțiunile americane împotriva Hong Kongului

  • 08 August 2020 09:10
China califică drept

Biroul de reprezentare al guvernului chinez în Hong Kong a calificat sâmbătă drept "barbare și grosiere" sancțiunile impuse de Statele Unite la adresa mai multor lideri din acest teritoriu, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Intențiile nefaste ale politicienilor americani de a susține persoane care sunt antichineze și de a provoca dezordine în Hong Kong au fost dezvăluite în adevărata lor lumină", a indicat biroul citat într-un comunicat de presă.

Totodată, un înalt responsabil din Hong Kong a declarat că sancțiunile impuse de SUA împotriva a 11 lideri din teritoriu sunt "sălbatice și nerezonabile" și a avertizat că aceste măsuri vor avea consecințe pentru companiile americane.

"Acest tip de sancțiuni care vizează responsabili și conducători din alte țări sunt sălbatice, disproporționate și nerezonabile", a apreciat secretarul pentru comerț din Hong Kong, Edward Yau. "Dacă Statele Unite conduc unilateral acest tip de acțiune nerezonabilă, acest lucru va sfârși prin a afecta companiile americane", a adăugat el.

Washingtonul a anunțat vineri instituirea de sancțiuni împotriva a 11 lideri din Hong Kong, printre care și șefa executivului Carrie Lam, acuzați că încearcă să restrângă autonomia teritoriului, precum și "libertatea de expresie sau de reuniune" a locuitorilor fostei colonii britanice.

Printre cei vizați de sancțiuni se află și comisarul poliției din Hong Kong, Chris Tang, și ministrul justiției din executivul din Hong Kong, Teresa Cheng. În urma deciziei, bunurile lor de pe teritoriul SUA sunt înghețate și se instituie restricții severe asupra tranzacțiilor de afaceri cu aceștia. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău