China - Autoritățile sanitare au anunțat că o formă misterioasă de pneumonie virală nu este SARS, MERS sau gripă aviară

  • 06 Ianuarie 2020 09:44
China - Autoritățile sanitare au anunțat că o formă misterioasă de pneumonie virală nu este SARS, MERS sau gripă aviară

Circa 60 de persoane au fost diagnosticate cu o formă misterioasă de pneumonie virală în China, iar autoritățile din domeniul sănătății din orașul Wuhan au anunțat că nu este vorba despre un focar de sindrom respirator sever acut (SARS), sindrom respirator din Orientul Mijlociu (MERS) sau de gripă aviară, precizând că lucrează în continuare la identificarea cauzei și a sursei, informează luni agențiile Reuters și DPA, preluat de Agerpres.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, Comisia Municipală pentru Sănătate din Wuhan a anunțat că în total 59 de cazuri de o formă necunoscută de pneumonie virală au fost raportate până duminică, dintre care șapte pacienți sunt în stare critică. De asemenea, în comunicat se precizează că 163 de persoane care au intrat în contact cu acești pacienți se află sub observație medicală.

Pneumonia virală a început în centrul orașului Wuhan la sfârșitul lunii trecute, provocând îngrijorări privind un posibil focar de SARS.

Filipine a intensificat controalele asupra călătorilor din China, a anunțat luni departamentul de sănătate al țării.

Pasagerii din China trebuie să fie examinați fizic și pot fi puși în carantină dacă prezintă febră, răceală sau tuse la sosirea în țară, a declarat Eric Domingo, subsecretar în Ministerul Sănătății din Filipine.

Scanerele termice vor ajuta personalul medical din aeroporturi să stabilească dacă pasagerii prezintă febră, a precizat oficialul. ''Suntem de două ori mai precauți și ne aflăm în alertă alături de alte state asiatice astfel încât să putem izola și preveni'' răspândirea virusului în țară, a spus el, citat de DPA.

Domingo a menționat că autoritățile din domeniul sanitar se află în continuare în proces de determinare cu exactitate a bolii. ''Este foarte neobișnuit, deoarece cazurile sunt grupate'', a adăugat el.

Infecția a fost semnalată prima dată săptămâna trecută în orașul Wuhan.

Hong Kong a raportat de asemenea 16 cazuri suspecte de pneumonie misterioasă, notează DPA care citează postul RTHK, deși niciunul dintre pacienți nu ar fi vizitat orașul Wuhan.

Focarul a declanșat îngrijorări de reapariție a SARS, care a provocat decesul a peste 800 de persoane la nivel mondial după ce a izbucnit în sudul Chinei în 2002.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău