China anunță sancțiuni împotriva unor britanici, drept răspuns la acuzațiile de încălcare a drepturilor omului

  • 26 Martie 2021 09:24
China anunță sancțiuni împotriva unor britanici, drept răspuns la acuzațiile de încălcare a drepturilor omului

​Guvernul de la Beijing a anunțat vineri sancțiuni împotriva a nouă personalități britanice, dintre care parlamentari de rang înalt, precum și patru entități acuzate de "răspândire de minciuni" cu privire la drepturile omului în Xinjiang, regiune autonomă în nord-vestul Chinei, relatează France Presse citată de Agerpres.

Printre entitățile vizate se numără Comisia pentru drepturile omului a Partidului Conservator (formațiunea prim-ministrului Boris Johnson) și fostul lider al acestui partid Iain Duncan Smith, precum și deputatul Tom Tugendhat, care conduce Comisia de afaceri externe a Camerei Comunelor.

Această măsură urmează sancțiunilor luate simultan de Uniunea Europeană și mai multe țări (Marea Britanie, Statele Unite, Canada) împotriva unor responsabili chinezi acuzați că conduc o represiune împotriva musulmanilor uiguri în această regiune.

Beijingul a anunțat deja sancțiuni similare la începutul acestei săptămâni împotriva a 10 personalități ale UE, inclusiv membri ai Parlamentului European, precum și a patru entități.

În ambele situații, personalităților în cauză și familiilor lor li se interzice intrarea pe teritoriul chinez, inclusiv în Hong Kong sau Macao, a precizat într-un comunicat Ministerul de Externe chinez. Posibilele lor active în China sunt înghețate și cetățenilor chinezi li se interzice să intre în relații de afaceri cu aceștia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău