China anunță o intensificare a măsurilor de combatere a COVID-19

  • 30 Aprilie 2022 14:54
China anunță o intensificare a măsurilor de combatere a COVID-19

China va intensifica măsurile de combatere a COVID-19 făcând obligatorii noi teste, au anunțat sâmbătă autoritățile de la Beijing, informează AFP.

Decizia vine în prima zi a minivacanței cu ocazia Zilei Muncii. De obicei, chinezii profită de aceste zile libere pentru a călători în întreaga țară, însă cea mai mare creștere a numărului de cazuri de coronavirus de la începutul lui 2020 îi obligă pe mulți să rămână acasă.

Ca răspuns la varianta extrem de contagioasă Omicron, autoritățile chineze și-au intensificat politica "zero COVID", efectuând testări în masă și impunând lockdown-uri de îndată ce apar primele cazuri.

Aceste măsuri stricte au dus la o încetinire a economiei țării și la o frustrare crescândă în rândul populației.

Beijingul a anunțat sâmbătă că, în urma acestei mini-vacanțe de cinci zile, accesul în spațiile publice va fi în continuare restricționat.

Începând din 5 mai, un test COVID negativ efectuat în ultima săptămână va fi obligatoriu pentru a intra în "numeroase locuri publice și pentru a lua mijloacele de transport în comun", potrivit unui anunț publicat pe contul de WeChat al capitalei.

Pentru activități precum evenimentele sportive și călătoriile în grup, participanții vor trebui să prezinte, de asemenea, un test COVID negativ efectuat în ultimele 48 de ore, precum și dovada că au fost complet vaccinați.

China a înregistrat peste 10.700 de noi cazuri pozitive în întreaga țară, aproape toate în Shanghai, capitala sa economică.

Metropola din estul Chinei, aflată în lockdown de aproape o lună, a raportat sâmbătă peste 10.100 de cazuri în ultimele 24 de ore, aproape jumătate din numărul zilnic de cazuri înregistrat la începutul lunii aprilie.

La Beijing, numărul cazurilor a crescut la 54, potrivit Comisiei Naționale pentru Sănătate.

Testele pentru depistarea COVID-19 vor fi gratuite pentru rezidenți începând de marți, au precizat mass-media de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău