China anunță că a descoperit un medicament care este eficient împotriva COVID-19

  • 18 Martie 2020 08:41
China anunță că a descoperit un medicament care este eficient împotriva COVID-19

China a finalizat cercetările clinice ale Favipiravir, un medicament antiviral care a demonstrat eficacitate clinică împotriva bolii provocată de noul coronavirus, COVID-19, a anunțat marți un oficial citat de agenția Xinhua, preluat de Agerpres.

Favipiravir, un medicament pentru gripă, aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a demonstrat reacții adverse evidente în studiul clinic, a declarat într-o conferință de presă Zhang Xinmin, directorul Centrului Național pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Științei și Tehnologiei din China.

Peste 80 de pacienți au participat la studiul clinic desfășurat într-un spital din orașul Shenzhen, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei. 35 dintre acești pacienți au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluși într-un grup de control.

Rezultatele au demonstrat că pacienții cărora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparație cu pacienții din grupul de control.

Un studiu clinic randomizat, multicentric, condus de Spitalul Zhongnan al Universității Wuhan, a sugerat totodată că efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun în comparație cu cel observat la grupul de control.

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici și ar trebui inclus în planul de diagnostic și tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a spus Zhang.

O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administrației Naționale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul și pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a adăugat Zhang.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău