China a trimis bombardiere nucleare deasipra Mării chinei de Sud, zonă supranumită „butoiul cu pulbere al Asiei”

  • 22 Mai 2018 10:57
China a trimis bombardiere nucleare deasipra Mării chinei de Sud, zonă supranumită „butoiul cu pulbere al Asiei”

Beijingul a trimis bombardiere nucleare - într-o demonstrație de forță la adresa rivalilor regionali - deasupra Mării Chinei de Sud, zonă supranumită „butoiul cu pulbere al Asiei”.

Forțele aeriene chineze au desfășurat pe cer bombardiere H-6K, cu capacitate nucleară, în cadrul unui exercițiu militar de amploare ce a avut drept scop sporirea vitezei de reacție în „pregătirea de luptă pentru Marea Chinei de Sud”, se arată într-un comunicat de presă al autorităților de la Beijing, potrivit Newsweek, citat de Digi24.ro

Acesta a fost cel mai recent exemplu de hardpower dintr-un lung șir de acțiuni care indică transformarea acestei zone maritime - prinsă în vechi litigii teritoriale - într-o fortăreață militară a Chinei, care și-a propus crearea, până în 2050, a unei armate de talie mondială.

La finele lunii martie, forțele aeriene chineze au desfășurat exerciții militare de amploare în Marea Chinei de Sud în vederea „consolidării pregătirii de război”. Exercițiile militare au survenit pe fondul politicii de hegemonie militară a președintelui chinez Xi Jinping, care le-a cerut recent soldaților să fie pregătiți oricând de un „război sângeros” cu inamicii Chinei.

Un think tank din Statele Unite a dat publicității în decembrie 2017 o serie de imagini din satelit care surprind, pe un segment de timp de mai multe luni, depozite de muniții proaspăt construite, stații radar și stocuri de combustibil în Marea Chinei de Sud.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău