China a raportat 26 de noi cazuri de Covid-19

  • 03 Aprilie 2021 16:46
China a raportat 26 de noi cazuri de Covid-19

China continentală a raportat 26 de noi cazuri de infectare cu coronavirus la 2 aprilie, în creștere față de ziua precedentă, când s-au înregistrat nouă. Un focar din sud-estul țări este legat de Myanmar, relatează Reuters, citat de news.ro.

Potrivit sursei citate, șapte dintre noile cazuri s-au raportat în provincia Yunnan, unde a apărut un focar de coronavirus în localitatea Ruili, aflată la granița cu Myanmar.

Analiza cazurilor din Ruili sugerează că acestea provin de la virusuri venite din Myanmar și nu au legătură cu alte focare din China.  

Ruili este un punct cheie de tranzit pentru provincia Yunnan, care are probleme în ceea ce privește monitorizarea frontierei sale cu Laos, Myanmar și Vietnam pentru prinderea imigranților, în contextul în care anul trecut a existat un val de treceri ilegale ale frontierei de către oameni care încearcă să fugă din zonele afectate mai mult de pandemie.

Localitatea a impus carantina la domiciliu, restricții de părăsire a localității și testarea în masă. Până sâmbătă, s-au identificat aproximativ 3.500 de contacți ai celor infectați.

Până în prezent, China a raportat 90.252 de cazuri de infectare cu coronavirus și 4.636 de decese.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău