China a administrat până în prezent peste un miliard de doze de vaccin anti-COVID

  • 20 Iunie 2021 13:46
China a administrat până în prezent peste un miliard de doze de vaccin anti-COVID

China a administrat până în prezent peste un miliard de doze de vaccin anti-COVID, a anunțat duminică Ministerul Sănătății, fără a preciza procentul populației care a fost vaccinată complet, transmite France Presse, scrie AGERPRES.

Acest număr de doze injectate reprezintă mai mult de o treime din totalul global. Lumea a depășit vineri pragul de 2,5 miliarde de doze administrate, potrivit unei numărători AFP bazate pe surse oficiale.

Inițial, chinezii nu s-au grăbit să se vaccineze, deoarece virusul a fost practic eradicat din țară de mai bine de un an, datorită carantinei obligatorii, a testelor masive și a aplicațiilor mobile pentru controlul călătoriilor.

Lipsa inițial a datelor disponibile cu privire la vaccinurile chinezești și scandalurile din trecut legate de doze falsificate în China au contribuit, de asemenea, la reticența unor persoane.

Dar guvernul și companiile au adoptat apoi o abordare mai proactivă, îndemnând ferm locuitorii și angajații să se vaccineze, insistând pe solidaritatea națională și datoria lor de cetățeni.

În Beijing, unele cartiere au afișat în fața clădirilor lor procentul de persoane vaccinate, pentru a face presiuni asupra celor recalcitranți. De asemenea, autoritățile oferă uneori vouchere sau ouă pentru a încuraja vaccinarea.

Apariția, în ultimele săptămâni, a câtorva cazuri locale în populata provincie sudică Guangdong a servit, de asemenea, drept o atenționare cu privire la riscul reapariției epidemiei.

Un total de 1,01 miliarde de doze au fost deja administrate, a precizat Ministerul Sănătății.

Acesta a mai comunicat duminică 23 de pacienți noi în 24 de ore. Toți aceștia sunt însă persoane sosite din străinătate, care oricum sunt plasate automat în carantină, fără contact cu restul populației.

China speră să vaccineze cel puțin 70% din populația sa până la sfârșitul anului, adică aproximativ un miliard de persoane.

Patru vaccinuri, toate chinezești, sunt aprobate în prezent: unul de la laboratorul privat Sinovac, două de la gigantul de stat Sinopharm și unul de la compania farmaceutică CanSino Biologics.

Vaccinul companiei germane BioNTech ar putea, de asemenea, să primească undă verde în următoarele luni, în special datorită unui acord cu un partener local.

Doar două decese cauzate de COVID-19 au fost înregistrate în 13 luni în China. Magazinele, restaurantele și barurile s-au redeschis din primăvara anului 2020, iar opinia publică este, în general, foarte mulțumită de modul în care guvernul a gestionat criza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău