China | 19 morți în explozia unui combinat chimic

  • 13 Iulie 2018 08:40
China | 19 morți în explozia unui combinat chimic

O explozie într-un combinat chimic a făcut 19 morți și 12 răniți în sud-vestul Chinei, au anunțat vineri autoritățile locale, transmite AFP.

Explozia s-a produs joi, în jurul orelor 18.30, într-un complex industrial din orașul Yibin, în provincia Sichuan, a informat pe site-ul său administrația locală pentru securitatea muncii.

Răniții sunt în stare stabilă la spital, potrivit comunicatului care nu precizează cauza exploziei, dar menționează că o anchetă este în curs de desfășurare.

Un incendiu care a izbucnit după explozia din combinatul societății Hengda a fost stins vineri dimineață, potrivit sursei.

China a fost scena mai multor accidente industriale în ultimii ani.

În 2015, o explozie uriașă într-un depozit de produse chimice a făcut 165 de morți în orașul port Tianjin (nord), generând o polemică legată de cauzele catastrofei și impactul său ecologic.

Fostul primar al orașului, care a condus comitetul însărcinat cu gestionarea catastrofei, a fost condamnat anul trecut la 12 ani de închisoare pentru corupție.AGERPRES/(AS - editor: Alic Mîrza, editor online: Adrian Dădârlat)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău