Chile: Cel puțin 245 de case au fost avariate în incediul care a afectat Valparaiso

  • 26 Decembrie 2019 09:10
Chile: Cel puțin 245 de case au fost avariate în incediul care a afectat Valparaiso

Cel puțin 245 de locuințe au fost distruse sau avariate de incendii în orașul port chilian Valparaiso, conform informațiilor furnizate miercuri seara de șeful administrativ al regiunii, Jorge Martinez Duran, informează joi dpa, preluat de Agerpres.

Mai multe sectoare ale orașului au fost evacuate, a precizat secția de pompieri. Aproape 3.000 de oameni au rămas fără curent electric, potrivit agenției de protecție civilă.

Au fost amenajate două adăposturi temporare pentru persoanele afectate.

Autoritățile consideră că incendiile au fost provocate. A fost deschisă o anchetă și s-a început căutarea suspecților. Incendiul a fost declanșat de două focare diferite și simultane care au izbucnit marți după-amiază în pădurile din Rocuant și San Roque, și s-au unit în apropiere de localitatea La Isla.

Potrivit agenției de apărare civilă, o suprafață de 140 de hectare a fost afectată de incendii, ceea ce corespunde la aproximativ 196 de terenuri de fotbal.

Valparaiso se întinde pe mai multe dealuri de pe coasta Pacificului. Orașul vechi, cu casele istorice, străzile în pantă și scările sale face parte din Patrimoniul mondial al UNESCO. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău