Chiar dacă luna mai a fost răcoroasă, se așteaptă o vară cu temperaturi ridicate

  • 04 Iunie 2020 11:18
Chiar dacă luna mai a fost răcoroasă, se așteaptă o vară cu temperaturi ridicate

Luna mai a fost mai răcoroasă decât în alți ani, temperaturile fiind comparabile cu cele înregistrate în 1992. Solicitat de IPN, Ghennadii Roșca, șef de direcție la Centrul Prognoze Meteo, a declarat că, în ultimii ani, ultima lună de primăvară a fixat temperaturi peste valorile normale pentru această perioadă. În medie, în mai ar trebui să până la 25-26 de grade Celsius pe timp de zi, iar pe timp de noapte – 11-13 grade Celsius. Or, în ultimii ani, temperaturile urcau și până la 30 de grade.

Luna trecută, teritoriul țării a fost sub influența unor cicloane care au generat preponderent vreme noroasă și cu instabilitate atmosferică. Au fost și ploi, pe alocuri cu descărcări electrice. Ciclonii s-au retras și deja masele de aer din partea de sud se vor deplasa mai mult spre teritoriul țării și va aduce vreme mai caldă.


Vara se așteaptă temperaturi cu 1-2 grade Celsius peste limitele valorilor normale pentru întregul sezon. Temperatura medie pentru 24 de ore va varia între 23 și 24 de grade Celsius. Totodată, specialiștii prognozează deficit de precipitații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău