Charles Michel, în vizită la Hiroshima: Amenințările Rusiei privind folosirea armei nucleare sunt „rușinoase și inacceptabile”

  • 13 Mai 2022 10:52
Charles Michel, în vizită la Hiroshima: Amenințările Rusiei privind folosirea armei nucleare sunt „rușinoase și inacceptabile”

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat vineri la Hiroshima, primul oraș din istorie atacat cu bomba nucleară, că invazia rusă în Ucraina și recentul test de rachetă al Coreei de Nord constituie o amenințare la adresa securității globale.

Charles Michel a subliniat că Hiroshima constituie „un memento puternic al urgenței” de a întări regulile internaționale pentru dezarmare nucleară și controlul armelor, scrie digi24.ro.

„În timp ce vorbim, securitatea globală este sub amenințare. Rusia, un stat ce deține arme nucleare... atacă națiunea suverană Ucraina, făcând referiri rușinoase și inacceptabile la utilizarea de arme nucleare”, a spus Charles Michel, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, desfășoară o vizită oficială în Japonia, unde au avut întrevederi cu premierul Fumio Kishida și cu alți oficiali niponi.

Joi, Ursula von der Leyen a declarat că Rusia este „amenințarea cea mai directă” la adresa ordinii mondiale din cauza invaziei lansate împotriva Ucrainei.

Invazia rusă din Ucraina a stârnit temeri privind apariția celei mai grave confruntări dintre Rusia și SUA de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

Rusia și SUA sunt de departe cele mai mari puteri nucleare ale lumii: Rusia deține circa 6.257 focoase nucleare, iar cele trei puteri nucleare din NATO - SUA, Marea Britanie și Franța - au circa 6.065 împreună, conform Asociației pentru controlul armamentelor, o organizație independentă din Washington.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău