Charles al III-lea, „simbol al stabilității și continuității'', declară președinta Comisiei Europene

  • 06 Mai 2023 16:46
Charles al III-lea, „simbol al stabilității și continuității'', declară președinta Comisiei Europene

Încoronarea lui Charles al III-lea este "o mărturie a forței durabile a monarhiei britanice, un simbol al stabilității și continuități", a declarat sâmbătă președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe contul său de Twitter, informează Agerpres.

„Felicitările mele regelui Charles al III-lea și reginei Camilla", a adăugat Ursula von der Leyen, postând fotografii de la ceremonia de încoronare la care a fost prezentă.

Regele Charles al III-lea a fost încoronat sâmbătă monarh al națiunii, când arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, i-a așezat pe cap coroana somptuoasă din secolul al XVII-lea a Sfântului Edward, în cel mai important moment al ceremoniei solemne. Charles este cel de-al 40-lea suveran care a fost încoronat la Westminster Abbey, în inima capitalei britanice, unde au fost încoronați și predecesorii săi începând din 1066.

La rândul său, soția regelui Charlea al III-lea, Camilla, a fost încoronată regină a Regatului Unit în cadrul ceremonii oficiate de arhiepiscopul de Canterbury. Ea a primit coroana purtată de regina Mary, bunica reginei Elisabeta a II-a și soția regelui George al V-lea, în 1911.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău