CFM: Majoritatea curselor feroviare locale au fost reluate

  • 14 Mai 2017 13:15
CFM: Majoritatea curselor feroviare locale au fost reluate

Ploile abundente din seara zilei de sâmbătă, 13 mai au spălat mai multe straturi de pietriș, aflat sub liniile feroviare, fapt ce a cauzat modificări esențiale în orarul circulației trenurilor, anunță reprezentanții Căii Ferate din Moldova.

„Din cauza ploilor abundente, pe segmentul de cale ferată Bender-Chișinău, la kilometrul 1513 și 1526, apele au spălat stratul de pietriș aflat sub liniile feroviare, fapt ce a afectat terasamentul”, se arată în comunicatul de presă al CFM.

18 pasageri ai cursei Odesa-Chișinău au fost preluați aseară din stația Tighina cu automobile speciale ale CFM și transportați în capitală. Totodată, pasagerii cursei Moscova-Chișinău au fost preluați cu mașinile din stația Bulboaca, iar călătorii care și-au procurat bilete în prealabil pentru cursa Chișinău-Moscova, s-au deplasat, din contul CFM, spre stația Bulboaca, reluându-și circulația spre capitala Federației Ruse.

Și pe segmentul de cale ferată Bălțați-Căinari, ploile au afectat grav terasamentul, iar pe alocuri pietrișul a fost spălat pe o adâncime de circa 2 metri, unde încă se lucrează.

Lucrările de remediere a riscurilor existente pe segmental Tighina-Chișinău au fost finisate, iar trenurile au fost repuse în circulație. Specialiștii de la CFM au desfășurat lucrări de reabilitare a porțiunilor de drum pe parcursul întregii nopți, iar majoritatea curselor au fost reluate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău