Cetățenii turci nu vor fi scutiți de vize de călătorie pentru UE

  • 10 Mai 2016 19:22
Cetățenii turci nu vor fi scutiți de vize de călătorie pentru UE

Parlamentul European nu va dezbate o propunere privind scutirea de vize de călătorie pentru cetățenii turci în Uniunea Europeană până când Ankara nu va face schimbări în legislația sa privind lupta împotriva terorismului, au indicat marți, 10 mai, oficiali, citați de agenția Agerpres.Demersul euro-deputaților ar putea crea un risc pentru acordul încheiat…

Parlamentul European nu va dezbate o propunere privind scutirea de vize de călătorie pentru cetățenii turci în Uniunea Europeană până când Ankara nu va face schimbări în legislația sa privind lupta împotriva terorismului, au indicat marți, 10 mai, oficiali, citați de agenția Agerpres.

Demersul euro-deputaților ar putea crea un risc pentru acordul încheiat între UE și Ankara privind stăvilirea fluxului de migranți către continent. Turcia a subliniat în mod repetat că cererea privind scutirea de vize pentru cetățenii săi reprezintă piatra de temelie a acordului.

Executivul comunitar a făcut o propunere în acest sens săptămâna trecută, dar liberalizarea vizelor trebuie să fie aprobată de către Parlamentul European și majoritatea statelor membre ale UE pentru a intra în vigoare.

Președintele turc, Recep TayyipErdogan, i-a iritat vineri pe eurodeputați respingând o condiție prealabilă relaxării regimului de vize de către UE pentru cetățenii turci, și anume de a restrânge definiția terorismului în Turcia, despre care criticii spun că a fost folosită pentru reprimirea oponenților politici și a jurnaliștilor care critică guvernul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:19 %
Vint:4,63 m/s
Sat
18
Sun
19
Mon
21
Tue
21
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău