Cetățenii ruși practică turismul de vaccinare. Ei călătoresc în Serbia pentru a se inocula cu seruri occidentale

  • 09 Octombrie 2021 15:24
Cetățenii ruși practică turismul de vaccinare. Ei călătoresc în Serbia pentru a se inocula cu seruri occidentale

Cetățenii din Rusia călătoresc în Serbia pentru a se vaccina cu seruri aprobate în Occident, relatează Euronews, potrivit g4media.ro.

Cererea pentru tururile organizate a crescut. Doar în ultimele săptămâni, sute de ruși au călătorit în Serbia pentru a se vaccina. Ei pot fi văzuți în Belgrad la hoteluri, restaurante, baruri și clinici de vaccinare, scrie sursa citată

„Am făcut vaccinul Pfizer pentru că vrem să călătorim în jurul lumii”, a spus un cetățean rus, în vârstă de 54 de ani, care a primit vaccinul la un centru din Belgrad.

Ea a mai spus că „protecția dublă” oferită de Pfizer ar permite familiei ei „nu numai să călătorească, ci și să-i viziteze pe cei dragi fără frică”.

Soțul ei, în vârstă de 55 de ani, a spus că el vrea „ca toată lumea să ne fie deschisă, nu doar câteva țări”.

Călătoriile organizate cu vaccinarea inclusă pentru ruși au apărut pe piață la mijlocul lunii septembrie, conform Asociației de Operatori de Tururi din Rusia.

Directorul executiv al grupului a spus că prețurile încep la 260 de euro și pot ajunge și la 605 euro.

„Oamenii nu vor să aștepte (aprobarea vaccinului Sputnik V – n.r.). Oamenii au nevoie să poată să meargă în Europa din variate motive personale. Unii au rude, unii au afaceri, unii studiază, unii muncesc. Unii pur și simplu vor să meargă în Europa pentru că le e dor de ea”, a spus un purtător de cuvânt al unei agenții de turism din Rusia.

Serbia oferă serurile produse de Pfizer, AstraZeneca și Sinopharm. Datorită cererii mari, agențiile de turism din Rusia oferă tururi și în Croația, țară care oferă vaccinul cu o singură doză Johnson&Johnson.

„Pentru Serbia, cererea a crescut ca o avalanșă. Este ca și cum tot ce face compania noastră zilele astea este să vândă tururi către Serbia”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Pe de altă parte, tururile de vaccinare au adus prosperitate și agențiilor de turism din Serbia grav afectate de pandemie. Un patron al unei agenții a spus că locurile lor sunt rezervate cu mult în avans. „La început, a fost modest, dar cifrele au crescut de la o zi la alta frumos”, a spus el.

El a mai explicat că agenția lui organizează totul, de la transportul de la aeroport și către hotel, la traduceri. Când se întorc pentru rapel, rușilor li se mai oferă vizite la atracțiile populare din Serbia.

Aproximativ 160.000 de cetățeni străini au fost vaccinați în Serbia din august, conform datelor Guvernului. Nu este clar câți dintre aceștia sunt ruși.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău