Cetățenii Republicii Moldova vor plăti mai puțin pentru unele servicii notariale 

  • 21 Iulie 2018 17:07
Cetățenii Republicii Moldova vor plăti mai puțin pentru unele servicii notariale 

Parlamentul a aprobat micșorarea plății pentru serviciile notariale la perfectarea actelor de moștenire, stabilind o plată de 150 de lei. Proiectul pentru completarea metodologiei calculării plății pentru serviciile notariale a fost votat, în lectură finală, de 55 de deputați din cei prezenți în sală, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, proiectul prevede ca plata de 150 de lei să fie achitată pentru fiecare bun imobil, la eliberarea certificatului de moștenitor pentru bunurile imobile din sate și comune, cu excepția terenurilor cu destinație agricolă și terenurilor pe care nu sunt amplasate construcții.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai PDM potrivit cărora proiectul a fost elaborat în scopul reducerii numărului serviciilor și costurilor suportate de cetățenii care urmează să-și perfecteze actele de moștenire și să înregistreze dreptul de proprietate asupra bunurilor imobile, în temeiul certificatului de moștenitor.

Actualmente, la eliberarea certificatului de moștenitor, se stabilește plata exprimată în procente din valoarea moștenirii, pentru toate bunurile imobile, indiferent de locul amplasării acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău