Cetățenii R. Moldova, vaccinați cu ambele doze ale unui vaccin aprobat la nivel național, vor putea călători liber în Turcia

  • 30 Iunie 2021 17:20
Cetățenii R. Moldova, vaccinați cu ambele doze ale unui vaccin aprobat la nivel național, vor putea călători liber în Turcia

Cetățenii Republicii Moldova, vaccinați cu ambele doze ale unui vaccin aprobat la nivel național, vor putea călători liber în Turcia, după ce diplomațiile de la Chișinău și Ankara au convenit asupra recunoașterii reciproce a certificatelor naționale de vaccinare, transmite Radio Chișinău.

Potrivit înțelegerii, cetățenii vaccinați ai Republicii Moldova și persoanele cu reședința legală în țara noastră, la intrare în Turcia, vor fi scutiți de prezentarea testului PCR și nu vor fi plasați în izolare, la prezentarea unui certificat național de vaccinare împotriva COVID-19.

Turcia este cea de-a patra țară, după Ungaria, Ucraina și Georgia, cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

Bulgaria, Regatul Spaniei și Muntenegru au anunțat și ele despre recunoașterea certificatelor de vaccinare eliberate de către autoritățile Republicii Moldova.

Demersuri similare au fost înaintate ministerelor afacerilor externe ale României, Turciei, Cehiei, Greciei, Poloniei, Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău