Cetățenii pot primi direct la domiciliu buletinele de identitate la perfectate centrele ASP

  • 08 Decembrie 2023 09:03
Cetățenii pot primi direct la domiciliu buletinele de identitate la perfectate centrele ASP

Cetățenii care-și perfectează buletine de identitate la centrele multifuncționale ale ASP le pot primi direct la domiciliu. Astfel, odată cu depunerea cererii de perfectare a documentului, solicitați operatorului de la ghișeu serviciul de livrare a acestuia la domiciliu.

Prin intermediul serviciului guvernamental de livrare (MDelivery), buletinul de identitate poate fi livrat la orice adresă, atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotare.

Livrarea MDelivery este disponibilă pentru buletinele de identitate solicitate în termen de 24 ore, 5, 10 sau 20 de zile lucrătoare și se face contra cost. Astfel, livrarea unui buletin de identitate pe teritorul Republici Moldova costă de la 25-60 lei, iar peste hotare – de la 100-1100 lei, în funcție de furnizorul de servicii poștale/curierat, de destinație și termenul de livrare.

În prezent, MDelivery are integrați șapte furnizori de servicii poștale: Î.S. „Poșta Moldovei”, Nova Poshta, Muvi Express, FAN Courier, DHL, FedEx, Mentor Express. Cetățenii au posibilitatea să selecteze unul din furnizori de servicii poștale/curierat.

După completarea cererii de livrare a documentului de către angajatul ASP, solicitantul va recepționa pe mail-ul indicat o notificare de confirmare cu numărul comenzii MDelivery.

Ulterior, comanda poate fi urmărită după numărul comenzii pe portalul oficial al serviciului MDelivery: mdelivery.gov.md.

Reamintim că, în prezent, cetățenii pot solicita la ghișeele centrelor multifuncționale ale ASP livrarea la domiciliu nu doar a buletinelor de identitate, dar și a pașapoartelor și a extraselor din registrele de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
8,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
9
Sun
7
Mon
7
Tue
8
Arhivă Radio Chișinău