Cetățenii pot cumpăra obligațiuni de stat prin platforma eVMS, fără intermediari, începând de astăzi. Care este rata dobânzii

  • 16 Septembrie 12:40
Cetățenii pot cumpăra obligațiuni de stat prin platforma eVMS, fără intermediari, începând de astăzi. Care este rata dobânzii

Începând de astăzi, 16 septembrie, cetățenii Republicii Moldova pot investi în valori mobiliare de stat în condiții avantajoase și fără intermediari. Tot astăzi, Ministerul Finanțelor a lansat prima emisiune de obligațiuni de stat destinate persoanelor fizice. Această emisiune oferă o rată anuală fixă a dobânzii de 6%, iar profitul obținut nu se impozitează, transmite Radio Chișinău.

Cetățenii pot cumpăra obligațiuni de stat prin platforma eVMS.md lansată la sfârșitul luni iulie curent. Subscrierea va fi deschisă pentru perioada 16 – 25 septembrie, iar rezultatele vor fi anunțate pe 26 septembrie.

Obligațiunile sunt emise cu o valoare nominală de 100 lei fiecare. Pentru această emisiune va fi o rată anuală fixă a dobânzii de 6% pentru o perioadă de doi ani și profitul va fi scutit de impozitare, a precizat secretarul de stat de la Ministerul Finanțelor, Ion Gumene.

Obligațiunile sunt complet garantate de stat, fiind o investiție sigură, iar cetățenii le pot răscumpăra sau vinde oricând, sau le pot pune în gaj la instituțiile financiare, a spus Ion Gumene.

„În comparație cu alte instrumente sau alte opțiuni de investiție existente pe piață, este una probabil foarte avantajoasă, foarte sigură. Totalmente garantată de stat. Acest lucru înseamnă că veți primi garantat în termen și integral suma pe care o investiți și rata dobânzii care urmează să fie calculată.

Aceste valori mobiliare de stat au și o lichiditate mare, ceea ce înseamnă că dvs. în orice moment le puteți răscumpăra sau le puteți vinde, le puteți pune în gaj, de exemplu, când contractați un contract de la una din instituțiile financiare”, a spus Ion Gumene. 

Pentru a participa la această emisiune, investitorii trebuie să aibă vârsta de 18 ani, să dispună de semnătură electronică și să aibă un cont bancar deschis în Republica Moldova. Platforma eVMS.md este accesibilă nonstop pentru toți cetățenii atât din Republica Moldova, cât și pentru cei din străinătate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:60 %
Vint:9,77 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău