Cetățenii moldoveni aflați în dificultate în Spania cu ajutorul au fost repatriați, anunță MAEIE

  • 28 Octombrie 2018 10:09
Cetățenii moldoveni aflați în dificultate în Spania cu ajutorul au fost repatriați, anunță MAEIE

17 din cei 22 de cetățeni moldoveni, care se aflau în dificultate în Spania, au revenit astăzi la Chișinău, potrivit unui comunicat al Miniserului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Reapatrierea acestora a devenit posibilă datorită acțiunilor comunce ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Consulatului Republicii Moldova la Istanbul, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Afacerilor Interne, Organizației Internaționale pentru Migrație, precum și autorităților spaniole locale și centrale, se arată în comunicat.

Începând cu apariția primelor informații privind cazul cetățenilor moldoveni aflați în dificultate în regiunea spaniolă Albacete, Ambasada Republicii Moldova la Madrid a întreprins o serie de acțiuni pentru acordarea ajutorului plenar acestora, potrivit sursei citate. 

Astfel, au fost notificate autoritățile spaniole, agentul consular s-a deplasat la fața locului, misiunea a asigurat cetățenii moldoveni cu produse de primă necesitate și a mijlocit contactele cu forțele de ordine, precum și în toate acțiunile legate de identificarea unui loc de cazare temporară și în final repatrierea acestora în Republica Moldova.

În urma depunerii depozițiilor și finalizării procesului de judecată, care a avut loc la finele săptămânii curente, cu sprijinul OIM au fost achiziționate biletele de călătorie cu avionul spre Chișinău prin Istanbul, iar Consulatul Republicii Moldova la Istanbul a acordat toată asistența necesară cetățenilor moldoveni pe perioada escale.

Cinci cetățeni din cei 22 au luat decizia de a rămâne în continuare în Spania la un alt angajator.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,66 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău