Cetățenii care traversează frontiera R.Moldova vor fi informați despre votul mixt

  • 18 Aprilie 2018 13:05
Cetățenii care traversează frontiera R.Moldova vor fi informați despre votul mixt

Cetățenii R. Moldova care traversează punctele de trecere ale frontierei în perioada de după sărbătorile de Paști vor fi informați despre modalitatea de votare peste hotarele țării la următoarele alegeri parlamentare.

Acțiunea este organizată de către Comisia Electorală Centrală (CEC) și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne. Angajații poliției de frontieră vor oferi cetățenilor, care vin și pleacă din R. Moldova, pliante informative privind noul sistem electoral mixt, procedura de înregistrare prealabilă și alte proceduri electorale. De asemenea, urmează să fie deschise puncte de informare la ambasadele și misiunile diplomatice ale R. Moldova peste hotare. 

În același timp, reprezentanții CEC și CICDE vor merge la Aeroportul Internațional Chișinău pentru a comunica direct cu cetățenii despre noul sistem electoral. 

Campania de informare a alegătorilor se desfășoară în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău