Cetățenii care au nevoie de pașaport în regim de urgență, inclusiv pentru călătorii de vacanță, primesc actele fără întârziere, anunță șeful ASP

  • 16 Iunie 2022 13:43
Cetățenii care au nevoie de pașaport în regim de urgență, inclusiv pentru călătorii de vacanță, primesc actele fără întârziere, anunță șeful ASP

Toți cetățenii care au nevoie de pașaport în regim de urgență, inclusiv pentru călătorii de vacanță, primesc actele fără întârziere, a declarat directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu. El a explicat că numărul solicitărilor de pașapoarte s-a triplat din cauza războiului din Ucraina, transmite Radio Chișinău.

Totodată, directorul ASP Mircea Eșanu a îndemnat cetățenii  care nu au nevoie de acte în regim de urgență să se adreseze peste două săptămâni:

”Circumstanțele din regiune au determinat un flux extrem de mare, triplu, de solicitări de pașapoarte. Acum noi ne asigurăm că toți cei care au nevoie în regim de urgență își primesc pașaportul. Cazurile sporadice care au apărut în presă, paradoxal, toate acele persoane și-au perfectat actele de călătorie. Dar eu înțeleg activismul unor lideri politici și vreau să le transmit un mesaj. În cazul în care domnul Șor nu reușește să își perfecteze pașaportul noi suntem gata să îl deservim în regim de urgență doar să îl vedem mai rapid acasă. Această situație este de scurtă durată și vă asigur că ea nu va dura mai mult de o săptămână, în maxim două, această problemă va dispărea complet. Deci toate persoanele care au o dovadă de călătorie de orice gen, acele persoane vor fi deservite în mod prioritar și își vor obține actele de călătorie. Toți cei care au programată în perioada imediat următoare o călătorie, toți își vor primi pașapoartele. Acele persoane care nu pleacă în perioada imediat următoare noi îi încurajăm să vină peste o săptămână, două, când o să dispară această situație, complet. Noi avem suficiente blanchete ca să asigurăm toate persoanele care vin în regim de urgență și asta este pentru noi prioritar, să nu întrerupem emiterea de pașapoarte ”

Anterior, deputații Partidului Șor au acuzat guvernarea de lipsa blanchetelor pentru pașapoarte, care ar provoca rândurile la oficiile Agenției Servicii Publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău