Cetățenii Capitalei sunt îndemnați să facă curățenie la mormintele răposaților până la sărbătorile de Paști

  • 20 Aprilie 2021 11:23
Cetățenii Capitalei sunt îndemnați să facă curățenie la mormintele răposaților până la sărbătorile de Paști

Primăria municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii capitalei care au rude înhumate la cimitirul „Sfântul Lazăr" să facă ordine și să amenajeze la mormintele apropiaților până la sărbătorile de Paști, între orele 08:00-17:00, iar sâmbăta și duminica, între orele 08:00-15:00.

Recent a fost amenajat un drum de acces de la strada Doina către primele morminte din sectorul nou. Totodată, pentru a diminua aglomerația la intrarea centrală în cimitir, a fost amenajată o a treia poartă de acces, amplasată în preajma sectorului nou, se arata intr-un comunicat al Primariei.

Șefa Î.M. „Combinatul Servicii Funerare", Ludmila Boțan a informat luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, că după noile amenajări și deschiderea noului punct de acces, fluxul de oameni care utilizau celelalte două intrări s-a diminuat.

În context, e de menționat că angajații Î.M. „Combinatul Servicii Funerare" coordonează situația în teritoriu, pentru ca deșeurile acumulate în urma activității cetățenilor să fie evacuate și stocate în locurile special amenajate.

Primarul General, Ion Ceban, a solicitat responsabililor ca teritoriile cimitirelor să fie curate și amenajate către Sărbătoarea Învierii, chiar dacă de Paștele Blajinilor, accesul în cimitire va fi interzis, în contextul situației pandemice prin infecția COVID-19.

Mai mult, edilul-șef a sugerat conducerii Î.M. „Combinatul Servicii Funerare" să-și coordoneze acțiunile cu celelalte servicii din oraș, pentru a fi clar cine, când și în ce condiții intervine, pentru ca situația să fie sub control, fără situații neprevăzute. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău