Cetățean al Ucrainei trimis pe banca acuzaților, după ce a încercat să scoată din R. Moldova peste 12,7 milioane lei, în valută străină

  • 26 Octombrie 2022 10:44
Cetățean al Ucrainei  trimis pe banca acuzaților, după ce a încercat să scoată din R. Moldova peste 12,7 milioane lei, în valută străină

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea pe banca acuzaților a unei femei de 45 ani din Ucraina, care în martie 2022 a încercat să scoată din Moldova spre România peste 12,7 milioane lei, în valută străină.

Deși la traversarea frontierei aceasta a susținut că nu are bunuri spre declarare, banii au fost găsiți în valize printre bunurile personale, în sume de peste 395.000 USD și aproape 270.000 EUR. Prin urmare, banii au fost ridicați, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS, asupra acestora a fost aplicat sechestru; ulterior aceștia au fost transmiși Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, până la pronunțarea instanței de judecată.
 
Urmărirea penală continuă, așa cum oamenii legii consideră că femeia acționa în cadrul unui grup criminal organizat, specializat în scoaterea banilor din Ucraina, prin Moldova, cu eludarea directă a prevederilor legale, se arată în comunicat.

Conform legii, contrabanda se pedepsește cu închisoarea de la 4 la 10 ani. Totuși, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, învinuita se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău