Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, important obiectiv turistic, va fi ÎNCHISĂ timp de o lună

  • 25 Septembrie 2017 18:22
Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, important obiectiv turistic, va fi ÎNCHISĂ timp de o lună

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, una dintre cele mai importante atracții turistice din județul Hunedoara, va fi închisă publicului timp de o lună, pentru efectuarea unor lucrări de întreținere.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Consiliul Județean Hunedoara, situl istoric Sarmizegetusa Regia se închide publicului pe o perioadă determinată. Astfel, în perioada 2 - 31 octombrie, accesul vizitatorilor la cetatea dacică va fi oprit, pentru efectuarea unor lucrări de întreținere, transmite MEDIAFAX.

„Această măsură a fost luată din cauza faptului că în perioada amintită vor fi executate lucrări în interiorul sitului istoric, pentru implementarea proiectului: întreținere, restaurare, conservare la monumentul istoric Sarmizegetusa Regia - Grădiștea de Munte (înlocuire stâlpi din lemn la marele templu circular, înlocuire gard metalic cu gard din lemn la drumul pavat). Decizia închiderii are ca scop evitarea producerii de accidente și a apărut ca urmare a solicitărilor transmise de Consiliul Științific al monumentului UNESCO și al constructorului. Pe această cale, informăm turiștii care vor să viziteze Sarmizegetusa Regia să țină cont de interdicție și să își reprogrameze vizitele organizate", comunică reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

Celelalte cetăți dacice din județul Hunedoara (Costești-Blidaru, Costești-Cetățuie și Piatra Roșie) pot fi vizitate fără nicio interdicție de acces.

Cetățile dacice de la Sarmizegetusa Regia, Costești - Cetățuia, Blidaru, Luncani - Piatra Roșie, Bănița și Căpâlna (Alba) au fost incluse pe lista UNESCO în anul 1999. De atunci, autoritățile județene din Hunedoara au solicitat, în mai multe rânduri, preluarea acestora în administrare, dar proiectele s-au blocat în diverse stadii.

Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a preluat în luna februarie 2013, de la Ministerul Culturii, patrimoniul Cetății dacice Sarmizegetusa Regia din Munții Orăștiei, devenind astfel administratorul monumentului istoric protejat UNESCO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău