Certificatul verde digital expiră în Grecia după șapte luni dacă nu include și doza booster

  • 10 Ianuarie 2022 15:09
Certificatul verde digital expiră în Grecia după șapte luni dacă nu include și doza booster

Certificatul verde sanitar va expira în Grecia după șapte luni dacă nu include și o doză booster, potrivit unui decret ministerial adoptat luni și care va intra în vigoare la 1 februarie, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Măsura, care până acum se aplica doar persoanelor de peste 60 de ani, intenționează să întărească imunizarea populației, într-un moment în care contagierile cu varianta Omicron au atins cifre maxime.

Potrivit Ministerului Sănătății, măsura va fi aplicată tuturor persoanelor de peste 18 ani începând cu 1 februarie.

Ministrul grec al sănătății, Thanos Plevris, a asigurat că în prezent există suficiente vaccinuri și că toți cei care nu au făcut doza de supra-rapel, la cel puțin trei luni după efectuarea celei de-a doua doze, pot opta pentru booster înainte de data indicată.

Toate persoanele al căror certificat verde a expirat nu vor putea intra în restaurante sau în magazine (cu excepția supermarketurilor sau farmaciilor) deoarece nu vor fi considerate vaccinate, a declarat ministrul postului de televiziune ANT1.

Potrivit lui Plevris, aproximativ 500.000 dintr-un total de 10,7 milioane de cetățeni sunt chemați să facă a treia doză de vaccin.

El a precizat că măsura nu se aplică și în cazul certificatului digital verde european, a cărei valabilitate se menține timp de 9 luni.

Noua restricție se adaugă deciziei premierului grec, Kyriakos Mitsotakis, care a anunțat că din 16 ianuarie vaccinul anti-COVID-19 devine obligatoriu pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani, iar cei care refuză să se vaccineze vor fi amendați lunar cu câte 100 de euro până când vor decide să se vaccineze.

În prezent, doar personalul sanitar și cei din reședințele pentru vârstnici erau obligați să se vaccineze, cu avertismentul că își vor pierde locul de muncă și salariul până la momentul vaccinării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău