Certificatul sanitar COVID-19, obligatoriu în transporturile pe distanțe lungi în Franța după 7 august

  • 28 Iulie 2021 15:10
Certificatul sanitar COVID-19, obligatoriu în transporturile pe distanțe lungi în Franța după 7 august

Certificatul sanitar COVID-19 va deveni obligatoriu pentru accesul în mijloacele de transport pe distanțe lungi în Franța după data de 7 august, a anunțat miercuri ministrul francez al transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, potrivit AFP, citat de AGERPRES.

Adoptată de parlamentul de la Paris în noaptea de duminică spre luni, legea care cuprinde această măsură urmează să fie promulgată pe 7 august și pusă în aplicare în zilele următoare, între 7 și 10 august, a precizat oficialul francez la postul BFMTV/RMC.

Acest certificat, care oferă informații despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară, va fi obligatoriu în special pentru zborurile interne, călătoriile cu trenurile TGV, Intercity și cele de noapte. În cazul transportului feroviar, verificările vor fi masive, dar nu sistematice, din cauza numărului mare de călători, circa 400.000 pe zi, a menționat ministrul francez.

„Vom încerca să facem acest lucru în modul cel mai operativ și fluid posibil, astfel încât să avem o bună rată a controlului și în același timp și nu le facem greutăți călătorilor'', a subliniat el, adăugând că dorește să evite formarea „unor cozi prea mari''.

Peste 40 de milioane de francezi, respectiv mai mult de 60% din populație, au fost vaccinați cel puțin cu o doză de vaccin anti-COVID-19.

Legea în baza căreia accesul în mijloacele de transport menționate va fi permis numai pe baza certificatului sanitar COVID-19 instituie de asemenea vaccinarea obligatorie pentru personalul de îngrijire și a fost adoptată pentru a combate valul patru al pandemiei, provocat de varianta Delta a coronavirusului.

Noile măsuri au provocat proteste, în timp ce președintele Emmanuel Macron a criticat „iresponsabilitatea'' și „egoismul'' celor care refuză să se vaccineze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău