Certificatele medicale pentru obținerea permiselor de conducere vor putea fi primite la medicul de familie

  • 12 Septembrie 2023 08:25
Certificatele medicale pentru obținerea permiselor de conducere vor putea fi primite la medicul de familie

Eliberarea certificatelor medicale la obținerea permiselor de conducere urmează a fi simplificată. Certificatul va putea fi obținut de la o singură sursă - medicul de familie, anunță deputatul Radu Marian pe pagina sa de Facebook.

Așadar, din 1 octombrie curent, pentru toți candidații la obținerea permiselor de conducător auto din grupa I, șoferi amatori (categoria AM, A1, A2, A, B1, B), normele privind examinarea medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului de conducere au fost simplificate.
 
Modificările simplifică și debirocratizează examinarea medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților, care va fi efectuată de către medicul de familie, la cererea solicitantului. Informația privind problemele de sănătate mintală sau cele legate de consumul de droguri și alcool va fi furnizată medicilor de familie de Centrele comunitare de sănătate mintală și Dispensarul Republican de Narcologie, în baza solicitării acestuia, în termen maxim de trei zile lucrătoare.
 
În cazul în care medicul de familie constată că solicitantul suferă și/sau se află sub supraveghere medicală pentru una sau mau multe afecțiuni sau constată riscuri și pericole care pot apărea în timpul conducerii vehiculelor, el va fi referit la Comisia medicală teritorială de examinare a conducătorilor auto, care include specialiști de profil ingust.
 
Persoanele care nu sunt înregistrate pe lista unui medic de familie vor trece examenul medical conform procedurii vechi.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău