Cererea lui Viorel Morari privind contestarea ordinului procurorului general, respinsă de instanță (Anticoruptie)

  • 11 Decembrie 2019 09:42
Cererea lui Viorel Morari privind contestarea ordinului procurorului general, respinsă de instanță (Anticoruptie)

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, au respins ca fiind inadmisibilă cererea depusă de Viorel Morari prin care a contestat dispoziția procurorului general, Alexandru Stoianoglo, legată de verificarea activității Procuraturii Anticorupție, dar și ordinul prin care el a fost delegat într-o subdiviziune a Procuraturii Generale, informează Anticoruptie.md.

Încheierea poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel (CA) Chișinău, în termen de 15 zile.

Sursa citată amintește că procurorul general Alexandru Stoianoglo a dispus, luni, efectuarea de către două grupuri de procurori special desemnați a unui control complex al activității procuraturilor specializate – Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Obiectivele controalelor constau în verificarea și evaluarea activității acestor două unități specializate ale procuraturii pe toate dimensiunile de competență, conform unor indicatori concreți, menționați în dispoziții pentru perioada 2016 – prezent.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost transferat în funcția de procuror în Secția unificarea practicii în domeniul învinuirii în instanțele de judecată. În aceeași zi, el a atacat în instanța de judecată ordinul procurorului general prin care a fost realizat transferul. Totodată, el a contestat dispoziția lui Stoianoglo cu privire la efectuarea unui control amplu la Procuratura Anticorupție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău