Cererea de revizuire a sentinței în dosarul Filat va fi examinată la sfârșitul lunii

  • 14 Martie 2019 12:13
Cererea de revizuire a sentinței în dosarul Filat va fi examinată la sfârșitul lunii

Ședința la care urma să fie examinată cererea de revizuire a sentinței de condamnare a ex-premierului Vlad Filat, emisă de Judecătoria Buiucani pe 27 iunie 2016, a fost amânată pentru data de 28 martie. Solicitat de IPN, Victor Munteanu, avocatul fostului premier, a declarat că instanța nu s-a pronunțat încă dacă acceptă sau nu cererea.

În timpul ședinței, miercuri, 13 martie, apărarea fostului premier a solicitat recuzarea a doi magistrați din completul judecătoresc, deoarece aceștia au participat la examinarea dosarului, respectiv, la pronunțarea sentinței. În opinia avocaților, cei doi judecători – Andrei Neculcea și Serghei Lazari – a căror recuzare a fost solicitată, nu vor examina cererea de revizuire în mod imparțial, obiectiv și nepărtinitor. Solicitarea de recuzare a fost respinsă. Instanța a dispus întreruperea ședinței până pe data de 28 martie, ora 12.00.

Întrebat ce așteptări are, fostul premier a spus că, după atâta timp, a încetat să mai aibă speranțe false. Potrivit lui, ceea ce este important e să parcurgă toate căile și să facă tot ce este posibil, nu doar pentru a demonstra că în Republica Moldova este nevoie de justiție, dar ca prin acțiuni foarte concrete să facă astfel încât procesele de judecată din țară să fie publice, bazate pe probe, să fie echitabile.

Vlad Filat a fost reținut în octombrie 2015, fiind condamnat pe 27 iunie 2016 la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. În prezent își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Vlad Filat mai este cercetat într-un dosar penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Dosarul a fost suspendat la sfârșitul lunii februarie de către Judecătoria Chișinău și remis Curții Constituționale. În cel de-al doilea dosar riscă încă zece ani de pușcărie. Fostul premier pledează nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău