Cererea de autosuspendare a judecătorului Gheorghe Balan pentru a putea participa în campania electorală, respinsă de CSM

  • 18 Decembrie 2018 15:43
Cererea de autosuspendare a judecătorului Gheorghe Balan pentru a putea participa în campania electorală, respinsă de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins în ședința de marți, cu voturile a 9 din 12 membri, cererea de autosuspendare a judecătorului Gheorghe Balan pentru a putea participa în campania electorală.

Magistratul s-a arătat nemulțumit de decizia CSM, subliniind că a solicitat suspendarea doar pe perioada campaniei. Balan s-a remarcat prin declarațiile sale dure referitor la corupția din sistemul judiciar. Unele instituții media susțin că acesta este un apropiat al liderilor opoziției extraparlamentare de dreapta (președintele Platformei DA, Andrei Năstase).

La începutul anului 2018, prin decizia Colegiului disciplinar al CSM, el a fost demis (după ce a fost văzut la un miting al opoziției) pentru "implicare în activități politice". Dar Balan a reușit să conteste concedierea. Potrivit portalului magistrat.md, Balan și-a început cariera în calitate de judecător în anul 1996.

În 2017 a obținut venituri din activitatea profesională în valoare de 182 mii lei. Deține în proprietate cinci terenuri cu o valoare cadastrală de 18 mii lei. El mai are un apartament în Chișinău cu o suprafață de 65 metri pătrați și este proprietarul unui automobil de model Mazda, produs în anul 2005.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău