Cererea de 245 de pagini făcută de „El Chapo” pentru a scăpa de condamnarea pe viață primită în SUA

  • 05 Septembrie 2020 15:52
Cererea de 245 de pagini făcută de „El Chapo” pentru a scăpa de condamnarea pe viață primită în SUA

Celebrul traficant mexican de droguri Joaquin „El Chapo” Guzman a făcut recurs împotriva sentinței de condamnare pe viață, primită anul trecut în Statele Unite, au anunțat avocații săi.

Cererea de 245 de pagini a fost depusă la o instanță de apel din New York, unde procedura „ar putea dura între doi și cinci ani”.

„Suntem foarte optimiști că vom obține un nou proces”, a declarat avocatul lui „El Chapo” Mariel Colon Miro, potrivit Le Figaro, preluat de Digi24.ro

Potrivit avocatului, primul proces ar trebui anulat, deoarece unul dintre jurați a declarat ulterior presei că el și mai mulți dintre colegii săi au consultat informații despre caz în presă și pe rețele sociale, lucru care le era interzis.

Avocatul mai susține că izolarea totală la care a fost supus „El Chapo” de la extrădarea sa în Statele Unite în ianuarie 2017 l-a împiedicat să își pregătească în mod corespunzător apărarea, scrie Mediafax.

Cofondator al cartelului Sinaloa, „El Chapo” era considerat la acea vreme drept cel mai puternic traficant de droguri din lume. El a fost condamnat în iulie 2019 la închisoare pe viață de o instanță federală din Brooklyn pentru transportul a cel puțin 1.200 de tone de cocaină în Statele Unite, pe durata unui sfert de secol. De la condamnarea sa, „El Chapo” a fost ținut într-o închisoare de înaltă securitate din Colorado.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău