Ceremonii militare și religioase, concerte și alte evenimente sunt organizate în toată România, de Ziua Națională

  • 01 Decembrie 2019 10:58
Ceremonii militare și religioase, concerte și alte evenimente sunt organizate în toată România, de Ziua Națională

Ceremonii militare și religioase, concerte și alte evenimente sunt organizate în toată țara, astăzi, de Ziua Națională a României, transmite RRA.

La Iași manifestările încep cu un concert de muzică populară și o masă tradițională. Va urma parada și prezentarea tehnicii militare, iar la evenimnetele de acolo participă și membrii Familiei Regale. Ieri, Custodele Coroanei Române, Margareta, a dezvelit statuia Regelui Ferdinand, amplasată pe Bulevardul Ștefan cel Mare, unde se află sediul Primăriei Iași.

La Arad vor fi evocate marile personalități care au avut o contribuție extraordinară la realizarea marelui ideal național - unirea tuturor provinciilor românești. Un spectacol culinar cu mâncare tradițională le-au pegătit autoritățile celor din Bistrița-Năsăud. Vor participa nouă chefi renumiți. Și la Buzău sunt programate manifestări, acolo, pe Calea Eroilor, strada care găzduiește o impresionantă expoziție în aer liber despre istoria României, va avea loc o paradă la care vor participa peste 600 de militari din a doua garnizoană a țării. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani vor ieși pe stradă mașinile grele ale Armatei: tancuri și vehicule moderne de luptă.

În Piața Avream Iancu din Cluj va avea loc un spectacol de artificii, urmat de Centenarul Filmului Românesc la Cinema Victoria. La Constanța, în Parcul Tineretului va avea loc o expoziție de tehnică militară, iar la Sibiu cei de acolo se vor strânge în Hora Unirii după defilarea trupelor și a tehnicii militare pe Bulevardul Corneliu Coposu. După-amiază este organizată prezentarea de gală a filmului "Transalpina - Drumul regilor".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău