Ceremonii militare şi religioase, concerte şi alte evenimente sunt organizate în toată România, de Ziua Naţională

  • 01 Decembrie 2019 10:58
Ceremonii militare şi religioase, concerte şi alte evenimente sunt organizate în toată România, de Ziua Naţională

Ceremonii militare şi religioase, concerte şi alte evenimente sunt organizate în toată ţara, astăzi, de Ziua Naţională a României, transmite RRA.

La Iaşi manifestările încep cu un concert de muzică populară şi o masă tradiţională. Va urma parada şi prezentarea tehnicii militare, iar la evenimnetele de acolo participă şi membrii Familiei Regale. Ieri, Custodele Coroanei Române, Margareta, a dezvelit statuia Regelui Ferdinand, amplasată pe Bulevardul Ştefan cel Mare, unde se află sediul Primăriei Iaşi.

La Arad vor fi evocate marile personalităţi care au avut o contribuţie extraordinară la realizarea marelui ideal naţional - unirea tuturor provinciilor româneşti. Un spectacol culinar cu mâncare tradiţională le-au pegătit autorităţile celor din Bistriţa-Năsăud. Vor participa nouă chefi renumiţi. Şi la Buzău sunt programate manifestări, acolo, pe Calea Eroilor, strada care găzduieşte o impresionantă expoziţie în aer liber despre istoria României, va avea loc o paradă la care vor participa peste 600 de militari din a doua garnizoană a ţării. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani vor ieşi pe stradă maşinile grele ale Armatei: tancuri şi vehicule moderne de luptă.

În Piaţa Avream Iancu din Cluj va avea loc un spectacol de artificii, urmat de Centenarul Filmului Românesc la Cinema Victoria. La Constanţa, în Parcul Tineretului va avea loc o expoziţie de tehnică militară, iar la Sibiu cei de acolo se vor strânge în Hora Unirii după defilarea trupelor şi a tehnicii militare pe Bulevardul Corneliu Coposu. După-amiază este organizată prezentarea de gală a filmului "Transalpina - Drumul regilor".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
2 °C
cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1 m/s
Thu
14 °C
Fri
12 °C
Sat
9 °C
Sun
10 °C
Mon
12 °C

Curs oficial BNM 08 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2014 0.0726
USD 18.5683 -0.0686
RON 4.1806 0.0129
UAH 0.6855 0.0009
RUB 0.2460 0.0023
Arhivă Radio Chișinău