Cercetătorii moldoveni vor conlucra cu colegii din țările vecine la crearea de noi soiuri și hibrizi rezistenți la condiții nefavorabile

  • 03 Iulie 2021 13:33
Cercetătorii moldoveni vor conlucra cu colegii din țările vecine la crearea de noi soiuri și hibrizi rezistenți la condiții nefavorabile

Cercetătorii moldoveni vor conlucra cu colegii din țările vecine în vederea elaborării unor sisteme alternative de agricultură și la crearea de noi soiuri și hibrizi. La acest deziderat s-a ajuns în cadrul unei conferințe internaționale cu genericul „Direcțiile de modernizare a cercetărilor ameliorative și tehnologice la culturile cerealiere și leguminoase”, desfășurate online, comunică MOLDPRES.

Directorul Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”, Boris Boincean, a precizat în cadrul conferinței că se va aprofunda colaborarea cu colegii cercetători din țările vecine, dar și din UE. Provocarea principală pentru agricultură rămâne însă creșterea rezilienței la încălzirea globală, care va continua și în următorii cel puțin 20-30 de ani.

Astfel, potrivit sursei citate, scopul general al cercetătorilor este de a identifica soluții pentru reducerea cheltuielilor și a riscurilor în scopul majorării competitivității agriculturii. 

Participanții la eveniment au accentuat că este necesară aprofundarea cercetărilor în domeniul ameliorării culturilor cerealiere și leguminoase de câmp în vederea creării unor noi soiuri și hibrizi cu potențial de producție înalt, adaptate la condițiile nefavorabile ale mediului ambiant, dar și perfecționarea tehnologiilor de cultivare.

Cercetătorii au propus elaborarea unor sisteme alternative de agricultură, inclusiv tranziția la producerea ecologică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău