Cercetătorii chinezi au inventat plasticul degradabil

  • 05 Septembrie 2018 15:54
Cercetătorii chinezi au inventat plasticul degradabil

O echipă de oameni de știință din China a dezvoltat un tip de plastic ce se degradează în apă sărată și ar putea contribui la diminuarea tendinței din ce în ce mai îngrijorătoare a poluării oceanelor, relatează miercuri Xinhua, citat de Agerpres.

Noul material compozit din poliester se poate descompune în apă sărată în cursul unei perioade ce variază între câteva zile și câteva sute de zile, lăsând în urmă mici molecule care nu provoacă poluare, a explicat Wang Gexia, inginer-șef la Institutul tehnic de fizică și chimie din cadrul Academiei de Științe din China.

''Multă vreme oamenii s-au concentrat pe 'poluarea albă' a pământului. Poluarea cu plastic din mări a atras atenția abia în ultimii ani, odată cu înmulțirea rapoartelor privind animalele marine care mor din această cauză'', a declarat Wang.

Cercetătorii au combinat procesele de hidroliză non-enzimatică, dizolvarea în apă și biodegradarea pentru conceperea și inventarea noului material.

Studiul se numără printre cele treizeci de proiecte desemnate câștigătoare în cadrul unei competiții de tehnologii viitoare inovatoare desfășurată în Shenzhen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău