Cercetătorii americani au identificat un produs care ar putea stopa răspândirea cancerului

  • 17 Mai 2018 15:49
Cercetătorii americani au identificat un produs care ar putea stopa răspândirea cancerului

Un compus care ar putea bloca răspândirea cancerului pancreatic și a altor tipuri de tumori a fost identificat de o echipă de oameni de știință din Statele Unite în urma studiilor pe animale de laborator, informează miercuri agenția Xinhua, citată de Agerpres.

Cercetătorii de la Northwestern University au descoperit că șoarecii tratați cu un compus numit metarrestin au dezvoltat mai puține tumori și au trăit mai mult în comparație cu exemplarele care nu au beneficiat de acest tratament.

În prezent ''nu există niciun medicament aprobat în mod specific pentru tratarea metastazei'', a precizat Juan Marugan, coautor al lucrării. ''Rezultatele noastre demonstrează că metarrestin este un agent foarte promițător, pe care ar trebui să continuăm să-l cercetăm contra metastazei'', a adăugat el.

Metarrestin are potențialul de a descompune un component prezent în celulele canceroase, numit compartimentul perinuclear (PNC), se arată în acest studiu.

Huang Sui, coautoare a lucrării, alături de colegii săi de la Facultatea de Medicină a universității amintite, a demonstrat anterior că pe măsură ce crește numărul celulelor canceroase cu PNC existente într-o tumoare, cu atât este mai mare probabilitatea ca acestea să se răspândească. Astfel, specialiștii au sugerat că reducerea PNC ar putea avea drept consecință o scădere a progresiei cancerului.

Echipa lui Huang a analizat peste 140.000 de compuși în demersul de evaluare a potențialei eficacități în eliminarea PNC din celule în cazurile de cancer în stadiu avansat. Astfel a fost identificat acest compus cu rezultate pozitive în descompunerea PNC din celulele canceroase prezente în tumorile de prostată.

Oamenii de știință au descoperit că acest compus a împiedicat răspândirea cancerului pancreatic la șoareci prin perturbarea mecanismului de producere a proteinelor în celulele canceroase.

Cercetătorii intenționează să depună în toamnă o cerere la Agenția pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite pentru obținerea aprobării necesare în vederea testării acestui compus pe pacienți umani.

Studiul a fost publicat miercuri în jurnalul Science Translational Medicine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău