Cercetători din Singapore au reușit să producă piele umană in-vitro

  • 13 Noiembrie 2019 14:31
Cercetători din Singapore au reușit să producă piele umană in-vitro

O bucată de piele de mărimea unei unghii poate fi printată în mai puțin de un minut, au anunțat cercetători din Singapore - un pas către testarea non-animală a cosmeticelor și a altor produse, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Realizată din celule ale pielii de la donatori și colagen, pielea in-vitro are aceleași proprietăți chimice și biologice ca pielea umană, a declarat John Koh, șef de laborator la DeNova Sciences, care colaborează cu Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore, în legătură cu acest produs.

"Putem vedea că industria se îndreaptă către testarea non-animală", a precizat John Koh.

"Deci, dorim cu adevărat să oferim o soluție pentru testarea pe piele fără a folosi piele animală sau umană", a mai spus el.

Echipa a accelerat procesul de fabricație folosind o mașină de imprimat pentru a produce straturi modelate cu precizie care imită pielea umană. Fiecare bucată minusculă de piele este printată în mai puțin de un minut, reprezentând calitatea distinctivă a acestui proiect.

Amestecul este apoi incubat timp de aproximativ două săptămâni, timp în care celulele pielii se înmulțesc și devin opace, transformându-se într-o membrană albicioasă.

Pielea poate fi folosită pentru a testa toxicitatea unei substanțe și calitățile penetrative ale ingredientelor active din produse, precum cele cosmetice.

Echipa de cercetători se concentrează în prezent pe dezvoltarea unei pieli care include celule pigmentare asiatice pentru a testa efectele de albire ale produselor cosmetice și de îngrijire a pielii.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:87 %
Vint:4,63 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău