Cerbul de Aur 2018 | Nume mari din showbiz-ul românesc susțin recitaluri în Piața Sfatului din Brașov

  • 12 Iulie 2018 14:27
Cerbul de Aur 2018 | Nume mari din showbiz-ul românesc susțin recitaluri în Piața Sfatului din Brașov

Andra, Horia Brenciu, Delia, Loredana, The Motans, Carla's Dreams, The Humans se numără printre vedetele care vor susține recitaluri la ediția de anul acesta a Festivalului Cerbul de Aur, ce va avea loc în perioada 29 august - 2 septembrie, în Piața Sfatului din Brașov, informează TVR, citat de Mediafax.

O parte dintre vedete au deja experiența acestui festival, pregătind pentru această ediție aniversară - sunt 50 de ani de la înființare - recitaluri spectaculoase: Andra a fost premiată la ediția din 2005 a concursului, Horia Brenciu a urcat pe scena Cerbului de Aur în 2008, alături de HB orchestra, iar Loredana a avut nu mai puțin de trei apariții de-a lungul timpului - un recital cu Direcția 5, big-band-ul Ionel Tudor și două trupe de balet în 1994, coprezentator al evenimentului în 1996 și un concert la cea mai recentă ediție, în anul 2009.

Numelor menționate mai sus li se alătură și Flavius Teodosiu, saxofonistul care a colaborat cu numeroase celebrități, precum Jennifer Rush, Joe Cocker, Lionel Richie, Chris de Burgh, Gloria Gaynor, Johnny Logan și Michael Bolton.

Continuând tradiția recitalurilor susținute de mari vedete internaționale, alături de cele autohtone, TVR va aduce pe scena Cerbului de Aur artiști din străinătate, ale căror nume vor fi anunțate ulterior.

Perioada de înscrieri pentru competiția din cadrul festivalului s-a încheiat: 111 artiști din 22 de țări candidează pentru un loc în concursul de interpretare, care are premii totale de 65.000 de euro.

În perioada 12 - 18 iulie, juriul selecției va alege cel mult 15 artiști pentru concursul internațional de interpretare.

Daniel Jinga - dirijor și compozitor, Liana Stanciu Georgescu - jurnalist radio și TV, Felix Crainicu - realizator Radio România Actualități, Andrei Tudor - compozitor, Andreea Archip - jurnalist, Gabriel Scîrlet - regizor muzical TVR și Smaranda Vornicu Shalit - directorul festivalului sunt cei șapte jurați care vor decide artiștii ce intră în Concursul Festivalului Internațional Cerbul de Aur.

La 50 de ani de la prima ediție, Cerbul de Aur 2018 va avea o desfășurare de gală. Dedicat Centenarului României și semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o gală aniversară, două zile de concurs și o gală a manifestării. Festivalul se va încheia cu show-ul "România Centenar", un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradițională românească și prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct și în exclusivitate de Televiziunea Română.

Festivalul Internațional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 și a avut 17 ediții, cea mai recentă fiind organizată în anul 2009.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău