Centrul Perinatal al Institutului Mamei și a Copilului a primit astăzi echipament performant în domeniul obstetricii și ginecologiei în valoare de 500 mii de dolari

  • 03 Noiembrie 2022 18:07
Centrul Perinatal al Institutului Mamei și a Copilului a primit astăzi echipament performant în domeniul obstetricii și ginecologiei în valoare de 500 mii de dolari

Centrul Perinatal al Institutului Mamei și a Copilului a primit astăzi echipament performant în domeniul obstetricii și ginecologiei în valoare de 500 mii de dolari. Proiectul de dotare și procurare a echipamentului este inițiat și implementat de UNFPA Moldova - Fondul ONU pentru Populație, cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii.

Astfel, sunt complet dotate cu echipament performant secțiile de naștere, de terapie intensivă a nou-născutului și a secțiilor de ginecologie din întreaga țară, a declarat pentru Radio Chișinău ministra Sănătății, Ala Nemerenco:

„Au fost echipate toate sălile de operații și de nașteri. De asemenea incubatoare pentru nou născuți, ventilatoare pentru mămici, alte echipamente de suport ca să monitorizeze starea micuțului, a mămicii. Și aceasta este foarte important, pentru că absolut tot ciclul, de la spitalizarea mamei de la naștere, care decurge în condiții fiziologice înafara oricărui pericol, au toate echipamentele necesare pentru monitorizare a mamei și a micuțului în sală, cât și pentru cazurile în care survin complicații”, a spus Ala Nemerenco.

 În cadrul ceremoniei de donare, reprezentanta Rezidentă UNFPA Moldova, Dr. Nigina Abaszada, a spus că la Institutul Mamei și Copilului ajung pacientele cu cele mai grave patologii din toate regiunile țării, inclusiv pacientele refugiate din Ucraina, iar noile echipamente vor oferi posibilitatea mamelor si copiilor intervenții chirurgicale de înaltă calitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-3,93
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:5,14 m/s
Wed
-1
Thu
-2
Fri
-1
Sat
-0
Sun
1
Arhivă Radio Chișinău