Centrul Unic de Gestionare a Crizei și-a început activitatea

  • 28 Februarie 2022 15:09
Centrul Unic de Gestionare a Crizei și-a început activitatea

Din 28 februarie a început să funcționeze Centrul Unic de Gestionare a Crizei, creat pentru coordonarea asistenței oferite cetățenilor ucraineni. Structura va fi condusă de Dumitru Udrea, secretar general al Guvernului, a declarat astăzi într-o conferință de presă Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, transmite MOLDPRES.

Potrivit premierului, Centrul are scopul să coordoneze situația legată de fluxul de refugiați din Ucraina.

„Centrul urmează să asigure cetățenii ucraineni, care se află în centrele de plasament temporar, la rude sau prieteni, cu necesitățile pe termen scurt și mediu – alimentație, haine, asistență medicală, servicii consulare, produse de primă necesitate și altele. De asemenea, în cadrul centrului vor fi gestionate procesele ce țin de depozitarea, transportarea și distribuția donațiilor și ajutoarelor umanitare primite atât de la partenerii externi, cât și de la agenții economici și persoanele fizice”, a spus Gavrilița, potrivit sursei citate.

Centrul Unic de Gestionare a Crizei va avea și o linie fierbinte care va deveni funcțională de marți, 1 martie. „Tot mâine, în țară vor veni primele camioane cu ajutoare din partea structurilor Organizației Națiunilor Unite”, a menționat premierul.

De asemenea, șefa Cabinetului de miniștri a anunțat despre deschiderea unor depozite suplimentare la Centrul Moldexpo, alte locații de plasament pentru refugiați.

La rândul său, Dumitru Udrea a spus că la ora actuală este o mare necesitate de plăpumi, jucării și alte articole pentru copii. De asemenea, secretarul general al Guvernului a atenționat pe cei care doresc să doneze produse alimentare să aibă grijă ca acestea să fie cu termenul de valabilitate conform, lizibil și vizibil.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău