Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării ar putea deveni operațional în martie 2024

  • 01 Decembrie 2023 19:34
Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării ar putea deveni operațional în martie 2024

Instituția este în faza de constituire, de elaborare a structurii, a regulamentelor actelor interne, fișelor de post, crearea echipei, a declarat șefa Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformăriii, Ana Revenco, citată de Radio Moldova.

„Misiunea Centrului ar include eforturi care vin să consolideze cooperarea interinstituțională pentru o mai bună comunicare către public despre acele subiecte are se regăsesc astăzi pe agenda instituțiilor statului, pe de o parte, pe de altă parte este să consolidăm eforturile interinstituționale pentru a lupta cu dezinformare, a lupta împotriva manipulării informaționale și a acțiunilor coordonate care au menirea de a periclita sau au deja pun în pericol pericolele naționale”, a declarat Ana Revenco în cadrul emisiunii „Paralela 47”.

„Centrul nu intenționează și nici măcar nu are pârghii pentru a limita libertatea la exprimare, pentru a dicta politicile editoriale sau pentru a stabili exact care va fi conținutul pe care sursele mass media și le propun spre operaționale pentru distribuirea mesajului. Centrul nu se preocupă de orice informație, subiect prezent în spațiul informațional, centrul nu este un paznic al fiecărui cuvânt care este utilizat pentru a transmite varii mesaje în spațiul informațional. Centrul nu înlocuiește și centru nu suprapune nici măcar nu decide despre ce va comunica Guvernul, Parlamentul sau alte instituții de stat. Centru nu va activa ca un regulator”, a precizat Ana Revenco.

În cadrul centrului ar urma să fie angajați 35 specialiști cu experiență din diverse domenii.

„Ar include de la director, până la funcții de suport, inclusiv specialiști. 70 la sută sunt specialiști cu varii profiluri și pregătire, care vor realiza munca de monitorizare, analiză și evaluare a dezinformărilor și falsului și manipulărilor informaționale din spațiul informațional, vor pregăti produse analitice, rapoartele pentru public, pentru parteneri, pentru factori de decizie din instituțiile statului, specialiști care vor elabora programe de formare profesională, programe educaționale, de informare și sensibilizare privind dezinformarea”, a menționat aceasta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău